Ho Chi Minh City (Saigon) Dag 1&2

Befinner mig just nu i mopedernas stad Ho chi minh city eller som de heter i folkmun Saigon.
Har har vi varit i 2natter redan och har en natt kvar innan det bar av till Da Nang med flyg. Hittade ett flyg som var lika billigt som att ta natttaget var som skulle ta 15timmar... flyg tar 1timma. ganska latt val tyckte vi. Direkt nar vi kommit fram till Da Nang bar de av till Hoi an som ligger ute vid kusten.
Fosta dagen har i Saigon gick vi mest bara runt och kollade pa marknaden och i andra affarer, finns massa fina saker man kan kopa om man nu inte backpackade... Dock har jag kop en jatte fin liten fickspegel och en korthallare 9 tra for 20.000dong styck.. alltsa 1 dollar=7kr =)
Pa kvallen bokade vi oss en halvdagstur ut till Cu Chi-tunnlarna och de skulle hamta upp oss vid 8tiden nasta dag. detta betalade vi 4$ var for. alltsa 28kr.
Imorse var det upp vid 7tiden for att ata frukost, pannkakor med jordgubbar och lonnsirap. Mumma. Sedan bar de av med en guide ut till tunnlarna. Vi var en grupp pa kanske 20personer fran alla vardens horn som gick denhar rundvandringen. Det borjade med att vi fick se en jatte lojlig film om omradet , darefter gick turen vidare till en av alla hemliga ingangar till tunnelsystemet. Denna fick vi Hoppa ner i och se om vi passade. Jag var en av de forsta som provade och jag kan saga att de manniskorna som levde i de tunnlarna ska ha creds, vist jag fick plats men de finns ingen chans i varlden att ja skulle kunna vant mig om i de halet. vietnamesiska kvinnor har inga hofter har vi kommit fram till. Inga rumpor heller for den delen.
Sen var det lite info om hur de overlevde i tunnlarna med mat och dryck, luft och liknande. intressant var det. Sen kom vi till the main event, nar vi skulle krypa i tunnlarna sjalva. Innan vi fick ga ner i dom fragade guiden och nagan av oss hade klaustrofobi, astma eller ryggproblem. Tur att vi at unga och friska. =)
Ner i tunnlarna begav vi oss. och shit vad trangt det var. man fick ga som en apa. (haha) Detta var ju de tunnlarna som var utvidgade for att turister skulle ga dar sa de verkliga tunnlarna var i sjalva verket mycket midre. Men vaggarna var verkligen jatte nara en och de var sjalvklart en dam som fick lite sma panik och borjade skrika att hon ville ut. Onodigt att ga in om man vet att man inte gillar sant. Hon stressade upp flera andra ocksa for dendelen. suck...
Vi valde att avbryta farden i tunnlarna efter 20meter for att vi var sa svettiga(varmt var det dar nere), man hade kunnat fortsatta 20meter till men vi kande ingen mening med det.
Efter vi vart i och vid tunnlarna akte vi tillbaka till city och valde att hoppa av pa war museet dar vi fick mycket information om kriget som vi inte viste om innan. Har ju faktiskt inte last om vietnam-kriget i skolan alls.
Sa detta har vait en valdigt informativ spannande lang dag for oss och nu ar det dax att hoppa i sang da en taxi kommer och hamtar oss vid 7 imorgon bitti.

Kommentarer
Postat av: Rose-Marie

Tänk så mycket det finns att lära...intressant. Vet att jag såg dessa tunnlar på typ Packat och klart och nu har du varit där...häftigt.

Vilka upplevelser!

2010-11-26 @ 21:22:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0