Bubbelvatten

Bubbelvatten är en helt otroligt bra uppfinning tycker jag. Det är godare än vanligt vatten fast de enda man man tillsätter till det vanliga vattnet är lite bubblor. Mumma! Helt klart ett av mina bättre köp kan jag säga. Min WasserMaxx.. Bubbel bubbel bubbel.. :)

Arbete gör sömnen söt.

Sov som en stock inatt när jag kom hem från jobbet. Fick hoppa in för att Eirik blev sjuk.. och det ångrar jag inte. Gick hem med 1200nok på fickan. :) Och 10h i arbetat tid. :) Helt sjukt bra.. men helt sjukt trött var jag efter det. Är fortfarande förkyld (inte sjuk pappa...) men helt klart på bättringsvägen.. Jobb hjälper tror jag.. Och c-vitamin.. och nässpray.. och ipren.. :) De är min super kombination mot förkylningen. Så snart ska den vara väck. Ikväll blir de jobb igen. Tog på mig söndagen också... och på måndag kommer Lotta och ska sova över här.. :) Ska bli kul.. hmm.. måste städa innan dess.. :) Har torr tvätt hängade/liggande lite över allt.. :P

Förkyld

Jahopp då sitter man här i soffan på sin lediga dag och snorar som en gris. Är Bönnförkyld... Känns som någon har slått mig i huvet med en hammare eller något.
Sitter med en varma koppen och försöker andas. Har proppat i mig c-vitamin också. två blodapelsiner, en halv paprika och en kiwi.. borde inte de göra någon skillnad? Vad kan jag mer göra?
Hittade en passande bild i ämnet....


iPad

ooooh.... jag vill ha!! Den ska man ju ha!

Rygga

Ja då har man beställt en rygga. Bra och ha. Snygg, lätt(väger inte ens 1kg), tålig och rymmer endel. Kommer vara skönt att ha.
En Osprey talon 33liter. Bra funktioner har den också.
Klippt från addnature
Talon 33 

Ultralätt ryggsäck för lätta övernattningar och snabba toppturer!

Lättviktare från Osprey med utrymme för mer än det allra nödvändigaste. Perfekt för dagsturer till fots eller på skidor. Suverän vikt för multisportfantasten!

Ospreys smarta Airscape System gör att ryggen hålls välventilerad och säcken sitter som gjuten. En smart stretchficka på utsidan ger extra packvolym och två fickor på höftbältet organiserar småprylar.


Detaljer:
- Fäste för cykellampa baktill
- Fickor på höftbältet 
- Stretchficka framtill 
- Två sidofickor med utrymme tex vattenflaska
- Fäste för isyxor eller stavar
- Möjlighet att fästa rep.
- Förberedd för vätskesystem

 

 

 

Bara så du vet mamma.. du kommer få hämta ut den me.. :P


Svensk TV

Sitter och kollar på Vem vet mest på svt 1. gött gött..
Nu blir de jobb igen. Det är jätte kul att jobba. Trivs som fisken i vattnet. Bra dricks, skönt folk som jobbar. Käkar ofta oxfilé till personalmat. Skönt att få reda på att schemat en månad innan Så nu vet jag hur jag jobbar i februari.
Tandläkartid är bokad i mitten av feb pga att någon råkade smälla till glaset medans jag drack. Så ja.. en liten flisa försvann.. gött irriterande. men men.. de är de man har tandläkarförsäkring för.. nice nice.. :)

Långvecka

Japp nu blir de en långvecka på jobbet. Är ledig nästa torsdag (den 28de) ledig två, jobba en, jobba en.. så långt vet jag.. Sen kommer det komma upp ett schema till hela februari.
Så nu blir de jobb.. Gött gött.. fick 500 i dricks idag.. :) as nice..
Har ont i tandköttet vid en visdomstand. Hoppas de inte gör mer ont. Då får man ju ta sig hem och ta tag i tandläkaren. och de är ju surt. Fast ja.. de enda som kommer kosta då är ju bussen.. har ju min kära lilla tandförsäkringstjosan.. :P
Mobilen har jag hämtat ut också. fungerar jätte bra=) Tack så jätte mycket Peter. Helt underbart!

Bio

Nu ska jag och Mega iväg och kolla på bio. Luftslottet som sprängdes. Hoppas på att den är bra. Ska även och hämta sakerna av Jack (Emelies kompis) Hoppas på att tunnelbanorna fungerar så som dom ska idag.
Idag har man knappt gjort någonting. Bara tagit det lugnt. Skönt. Återkommer

Halsband..

Sitter och kolla rpå Sex and the city. Det är ju helt underbart. Carrie har ett halsband med sitt namn och nu har jag också kommit på att jag vill ha ett. Går att beställa på http://mittnamnhalsband.se/ Personligt, bra när folk ska komma ihåg vad man heter. :)

Stängningen gick bra idag. Jag glömde inte någonting så nu kommer jag få stänga själv. :) Imorgon blir det bio med Mega och Patrik. Luftslottet som sprängdes. Man måste ju se tredje filmen när man sett de två första..


Rutiner

Då har man varit med om de riktiga stängningsrutinerna så jag skall kunna stänga själv. Men kände att jag ska nog vara med på de en gång till så jag verkligen kan dom. Så man inte står där och glor och har glömt nått.
Det är ett väldigt trevligt ställe med mycket trevlig personal. Har blivit bjuden på en födelsedagsfest den 6feb hos Eirik. Ska dit tänkte jag... om jag inte ska jobba då. :)
As god mat får vi. Åt innerfileé med pommes idag. Sen varje söndag får man äta en dessert om man vill. Så då blev det Sjokolademousse med björnbär. Om nom nom nom!
Kommer antagligen jobba ute i sommar på Big Horn i Lillestrøm. De Big HOrn jag jobbar på nu ligger nere i en källare så de kommer inte vara så mycket att göra i sommar antagligen.
Over and Out!

Söndagsstädning

Nu är Kollektivet rent. Var min och Maddes städdag idag och nu börjar allt bli rent och fint.
Har varit och pantat på Joker också... Helt störd pantmaskin hade de. Tog jätte lång tid och fick fnatt lite då och då. Så tog lite tid.
Jag ska faktiskt jobba idag igen.. Igår var det mycket att göra och jag satt lite i skiten. Gjorde lite fel och så men men de får man göra i början. de är ganska annorlunda rutiner också så.
Men jag tror allt att det går bra för mig. :) Fick 800nok i dricks igår så jag är glad :)

Jobb

De gick jätte bra igår. Ska få upp tempot lite men de är ju lugnt. Det är mycket nytt i början så de tar ju lite längre tid än för de erfarna servitriserna. Men men.. fick 700nok i dricks igår och då hade jag itne hand om så många bord som jag skulle. Så jag tror att detta blir bra.. :)
Ska jobba kl 18 ikväll igen. Ska fylla i papper till ikväll. Så nu har jag en provanställning. :) Hoppas på att jag blir fast anställd också..  :)
Var ute med de från jobbet igår. Det var trevligt. Idag är man lite trött. Jag skulle inte jobba idag egentligen men fick sms imorse "Lyst til å jobbe ikveld?" Självklart har jag de. :)

Money Money Money

Fastball

Så jäkla nice!

Yes!

Intevjun gick tydligen bra. ska provjobba imorgon kl 18.00.. så vi får se vad de blir..
Men gött som fan är de iallafall.. var där halv 4 och sen ringde dom vid halv 7 tiden  och sa att jag kunde provjobba imorgon. Snacka om att man blev glad! :)

Nervös

Ja då ska jag snart på min första arbetsintervju.
Var hos Mikaela igår och en av hennes inneboende sa att dom hade jätte bra mat där och att det var ett populärt ställe.
Har preis dushat och ska ner och klä på mig något... får bli den lila skjortklänningen med skinnstövlar. de blir nog nice tror jag. Vi får se vad som händer. HÅLL NU TUMMARNA för mig! Uppdaterar när jag kommer hem sen. (fast Mikaela är så nyfiken så ska förbi hennes jobb först och uppdatera henne.. )

Gröt

Har varit jätte duktig och käkat grötfrukost alla dagar (utom en, då blev det brunch). Har torkade frukter i också.. duktig är jag!
Här är receptet
1dl Gröt mix (Havre och Qinoa)
1 3/4dl vatten
lite krossade linfrön
lite tranbär
lite russin
1-2 aprikoser (klippta i mindre bitar)
Till de har man mjölk med äpplemos eller färsk frukt.
Om Nom Nom Nom.... :)

Intervju!

Jag har fått en Intervju!
Ppå Big Horn Steak House på Majorstua. Hoppas verkligen att jag får de! Hade varit underbart att få det jobbet. Nära till bussen hem och allt.. skit bra!
Håll tummarna! Torsdag kl 15.30 smäller det!!

Holmenkollen

tagit en låång promenad med Mega till Holmenkollen.. de gick upp upp upp upp och ja lite upp... :) Men sjukt fint var de där uppe...
Har

Taco-kväll m film

Har taco kväll med kollektivet ikväll. :)
Tacon är avklarad och nu är de 5min till en film på 3an börjar. Hitch tror jag de va.. :)
Ser på sport spegeln nu på svenska 1an.. handlar om någon snabbe som spela i fotboll i något lag. Sjuuuukt kul! handla om att han var föräldraledig.. och dom har pratat om de i typ 20min :P Helt otroligt.  Alla sitter och skrattar åt det!

Oj...

Nu är kl 04.16 och jag har precis kommit hem från 10.5h jobb här i Oslo. Lite drygt att man fick ta taxi hem men men. :) De gör ingenting. Det var trevligt folk man jobbade med, allt flöt på, fick ju fråga endel men de ingår som ny:)
Imorron blir de sova tills jag vaknar.. ja av mig själv och inte av klockan. :) 

Fick precis höra en tråkig sak. Fredrik "Flinta" "Junior" "Freddan" har dött. Vet inte hur men det var idag någongång. Jobbade med honom i Sälen och sen hade han snabbmats-ställena i Grebbestad. Tråkigt som fan.

Framsteg

De går framåt. :)

Igår träffade jag Karin på en "fika" om blev öl istället. Frågade lite om vad hon jobbade med osv. Hon sa att hon kunde fixa intervju för mig Det var ett sånt jobb som var helt provisions baserat. Men Karin sa att man kunde få ut ca 20 000-30 000 efter skatt om man ville. De som inte var så duktiga å det fick väl ut ca 15 000. Det var ett säljar jobb som man kanske får stå i ingångar till matbutiker och trycka på folk omega 3 saker..(tydligen äter alla norrmän omega 3) men vara värt att testa. Det var ingen uppsägningstid på det heller så. De skadar inte.
Sen ska jag faktiskt jobba extra imorgon på en restaurang där Emelie Hult jobbar. Hon ringde och frågade om jag ville jobba kväll imorgon med henne. Det kan iallafall resultera i lite extra jobb. :) Ska även träffa Mikaela först på en fika.
Träffade Lotta idag. Hon flyttade upp till nån liten by 2h över Oslo så hon "mellanlandade" här så vi tog en lunch på en indisk "restaurang" 100kr för chicken curry (med ris och sallad), nanbröd och dricka. Bra var det. Mätt för hela dag blev man också. Nice :)
Har sökt endel jobb på egenhand också såklart. Bio, resturanger, klädbutiker.
Har skaffat ett norskt bankkonto. Måste tydligen söka nytt skattekort. Typiskt. Man var tydligen tvungen att skaffa nytt efter nyår. Så det blir måndagens mission.

Kallt

Uch vad kallt det är ute. Helt otroligt. Tänker på de som har de kallare än här. Temperaturen ligger på runt -15... kanske lägre. Men tur att det finns långkalsonger säger jag bara.  Och (herr) HM-tröjan jag "köpte" med mamma och mormor i Göteborg är underbar!
Idag har man sökt lite jobb, på biograf och resturang, kommit på att jag får nog fixa så jag låser upp mobilen i Sverige då de kosta 500nok att göra de här.
Imorgon blir det till Nordea och fixa bankkonto och sen söka lite jobb på bla Big Horn Steak House vid Majorstua.
Men proppen är fixad och det är varmt i mitt rum. Det är skönt iallafall.. så nu ska jag sova i min säng inatt. :)

Oslo

Nu ligger man här i soffan på Holmendammen terasse 28 i Oslo...
Har fått mitt skattekort också. Fick skatta 16% och då blir det ju att man måste betala tillbaka senare och det är ju sjukt drygt. Eller jag vet inte.. Får fundera lite på dehär... Höra mig för osv.
Säkringen har gått i delen där mitt rum och Adams rum (två olika rum alltså) ligger så för att inte frysa ihjäl sover vi på varsin soffa inatt. Men de funkar ju. :)
Ska fixa bank konto imorgon och gå förbi några ställen och kolla med jobb.

Buss

Sitter på bussen på väg hem från Stockholm.
Olso på tisdag på riktigt. Ska försöka få ett jobb så tidigt som möjligt.
En summering av nyår nu då... Trevligt, skratt, mys, kramar och bubbel.
Bilder kommer men eftersom jag sitter på Swebus så räcker inte bandbredden till för att lägga upp... Bra där..

RSS 2.0