Siem Reap/Shianoukville

Siem Reap Onsdags,
Efter en kvall pa en valdigt mysig kvallsmarknad letade vi upp en tuktuk-forare och fragade om en tur ut till Angkor wat och vi skulle fa aka dit for 14dollar totalt alla 3.
Tiiidigt pa morgonen gick vi upp, narmare bestamt vid 4 tiden for att aka med varan privata tuktuk-forare till Akgor Wat och fota soluppgangen. Mycket turister var det dar men vi var en av de forsta som anslande sa vi fick bra platser vid vattnet. Sjukt fint var det men svart att ta bilder da de var sa trangt.

(Bilden snodde jag av Lollo da jag inte har med mig kameran for tillfallet, men jag har valdigt fina bilder jag me..)
Vandrade runt i olika tempel och dar sag bland annat templet dar de spelade in Tomb Raider.. de var bland de coolaste da de hade stoooora trad som vaxt over sjalva templet. Man var valdigt matt pa tempel efter ett tag kan jag saga och de sista spenderade vi ca 15min i da vi gick igenom de fort och tanke.. de har var val inget.. =P
Nar klockan var ca 10 trottnade vi och drog oss tillbaka, betalade chafforern 5dollar var da han hade varit sa snall och riskerat boter nar han berattade massa saker om de olika templena.  Nar vi kom tillbaka till varat Guesthouse bokade vi en sleeping bus ner till Shianoukville som ligger nere vid kusten i Kambodja. Det var en obekvam, skumpig, jobbig resa, da de tande ljuset hela tiden, satt i valdigt obekvama saten (trode vi betalat for andra) och bara valdigt skumping, lat som att bussen skulle ga sonder nar vi akte vissa vagar.

Shianoukville, torsdag, fredag, lordag
Nar vi kom fram vid 6tiden pa morgonen borjjade vi leta efter guesthouse nere vid stranden. Vi hittade ett som en av lollos kompisar rekomenderat for 15$/natt som lafg nere vid stranden. men dar fick vi veta att han skulle hoja priserna i 4a natter till 30$ och de ville vi ju inte. men vi tog forsta natten dar sa vi kunde reka lite andra stallen under tiden. Fragade nagra svenskar (som vi tidigare sett pa Killing Fields) om de bodde pa natt bra billigt stalle. Och de gjorde de. Sa nu bor vi pa Koh Meas II Guest House bara en liten bit fran starnden (ca 50m kanske) for 7$/natt. Vilket ju ar som de andra stallena vi bott pa.
Vi har legat pa stranden, solat badat, atit massa god mat, druckit drinkar och ol (nej mamma inte mycket alls. kanske 1-2/dag max, mest vatten) Maten koster 3$(ca21kr) for en BBQ, 0.50$(3.50kr) for en ol och goda dricnkar for 1.50$(ca10kr). Vi lever valdigt bra har kan jag saga.
Det har kommit regn-skurar nastan alla dagar fram mot eftermiddagen men de klarnar upp fram mot kvallen. Kvallarna spenderas pa stranden dar de tant massa ljus, satt utt stora mjuka fotoljer med bord dar man ater sin BBQ. Sinnes-sjukt mysigt.
Idag testade vi pa Fisk-massage som innebar att man stoppar ner fotterna i en liten bassang med massa sma fiskar i som genast borjar naffsa en pa fotterna. Ingenting for dig mamma.. Skrattade som galningar alla tre da de iborjan kittlades galet mycket. Vi satt dar kanske 20min och nu ar fotterna mycket mjukare. Vi betalade 3$ for detta och da ingick det en ol.. Kande att vi behovde detta for att slappna av musklerna lite.. haha.
Nu ska vi upp pa rummet och duscha av oss saltvattnet, ta en powernap, gora oss iordning for att ga ner pa stranden och satta oss och ata och dricka gott.

Hur har ni det dar hemma i Sverige?? Laste pa aftonbladet att det skulle bli valdigt kallt snart.. ;) har ar de kanske 35grader och kanske 25-30grader i vattnet.

Kommentarer
Postat av: Rose-Marie

Du känner din mamma väl, fiskmassage hade nog slutat med ett antal döda fiskar som flyter upp ihjälsparkade.

Kvällarna på stranden låter alldeles sagolika.

Rått,blaskig blötsnö och ett grått GBG i juleljus.

Men vi har gått runt och softat...Imorgon är det SPA-dags.

Kram från mamma och pappa

2010-11-20 @ 21:18:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0